Absorberend verband voor continentstoma

Zelfklevende verbanden voor continentstoma's

Mestopore s is een zelfklevend verband voor continentstoma's met de Safetac® technologie.

De Safetac® laag sluit de wondranden af waardoor exsudaat niet wegsijpelt naar de omliggende huid, zodat het risico op maceratie wordt geminimaliseerd4. Bovendien zorgt de Safetac laag ervoor dat het verband verwisseld kan worden zonder de wond of omliggende huid te beschadigen of de patiënt meer pijn te bezorgen. 

Mestopore heeft een huidvriendelijk, oplosmiddelvrij kleefmiddel op waterbasis

Mestopore en Mestopore S hebben een zeer absorberend kussen

Hoe werken Mestopore en Mestopore S?
Mestopore en Mestopore S zijn zelfklevende verbanden voor continentstoma's. Het stomaweefsel wordt tegen letsel beschermd door een niet-klevende contactlaag. Afscheiding uit de stoma wordt geabsorbeerd en vastgehouden door een zeer goed absorberende, opzwellende vezelmatrix. De zelfklevende rand irriteert niet, zelfs niet bij regelmatige verbandwisselingen, en voorkomt dat het verband gaat lekken. Het microporeuze materiaal aan de rugzijde is huidkleurig en laat de huid ademen.

Samenstelling
Mestopore bestaat uit een laminaat van polyurethaan film en een viscose non-woven die is bedekt met een polyacrylaat kleeflaag. Midden op het verband is een zeer goed absorberend kussen aangebracht.
Mestopore S bestaat uit een laminaat van polyurethaan film en een viscose non-woven gecoat met een zachte siliconen kleeflaag. Midden op het verband is een zeer goed absorberend kussen aangebracht.

Share this