Tubifast Garments met 2-Way Stretch Technology

Voor gebruik bij eczeem en voor fixatie

De serie kant-en-klare Tubifast Garments met 2-Way Stretch Technologie is ideaal voor gebruik bij "wet wrap" of "dry wrap" en voor de fixatie van verbanden. De 2-Way Stretch Technologie biedt bewegingsvrijheid en is een handige, snelle en eenvoudige manier van omwikkelen, die de concordantie bevordert. Tubifast Garments zijn comfortabel genoeg om onder nachtkleding of gewone kleding te worden gedragen en de vlakke naden helpen huidirritatie te voorkomen. 

Tubifast® Garments 2-Way Stretch® wordt exclusief verdeeld door Nootens N.V. Voor meer informatie over het assortiment: info@nootens.com of 02 216 78 69

Eenvoudig te gebruiken bij "wet wrap" of "dry wrap" en voor de fixatie van verbanden

De 2-Way Stretch Technologie geeft bewegingsvrijheid en bevordert de concordantie

Comfortabel genoeg om onder nachtkleding en onder gewone kleding te worden gedragen

De vlakke naden helpen huidirritatie voorkomen

Toepassingen

"Wet wrap" is een therapie die wordt gebruikt bij de behandeling van atopisch eczeem, waarbij een verzachtende crème onder het retentieverband wordt aangebracht.

Er wordt een verzachtende crème op de aangetaste huid aangebracht, die dan wordt afgedekt met een vochtige laag Tubifast Garment met 2-Way Stretch Technologie of een verband. Samen houden de verzachtende crème en de vochtige laag de huid gehydrateerd en vochtig, waardoor inflammatie afneemt1.

De vochtige Tubifast Garment met 2-Way Stretch Technologie of verband fungeert ook als retentielaag, zodat de crème in contact blijft met de huid. De vochtige laag koelt en kalmeert de huid ook, zodat het jeuken wordt beperkt2.

Daarna wordt er een tweede droge laag aangebracht, die de kleding van de patiënt droog houdt en voorkomt dat de patiënt krabt om verdere huidbeschadiging en mogelijk letsel te voorkomen. "Dry wrap" werkt ongeveer hetzelfde als "wet wrap". Er wordt een verzachtende crème op de aangetaste huid aangebracht, die daarna wordt afgedekt met een enkele droge laag Tubifast Garment met 2-Way Stretch Technologie of een verband.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Let op: We raden u aan om de maat van Tubifast Garments met 2-Way Stretch Technologie aan te passen aan de afmetingen en de leeftijd van de patiënt. Als er twijfel is over de juiste maat, dan moet de eerstvolgende grotere maat worden gekozen.

  1. Pagina B (2005) The Benefits of Tubifast Garments in the management of atopic eczema.  British Journal of Nursing 14 (5); 289-92.
  2. Cork MJ, Complete Emollient Therapy. The National Association of Fundholding, Practices Official Yearbook. BPC Waterlow, Dunstable 1998: 159-168.
Share this

Assortiment

Tubifast™ Garments met 2-Way Stretch Technology zijn verkrijgbaar in shirts met lange mouwen, shirts met geïntegreerde handschoenen (alleen voor een leeftijd van 6 tot 24 maanden), maillots, leggings, sokken, handschoenen en Patch Wrap™. Tubifast Garments met 2-Way Stretch Technology zijn snel en eenvoudig aan te brengen omdat er geen tape, spelden of banden nodig zijn.

Ga naar uw lokale website voor informatie over het assortiment.

Epaderm® Crème
Epaderm® Crème

Puur, simpel en effectief – Epaderm crème is een 2-in-1 crème...

Mepiform
Mepiform

Mepiform is een dun en discreet verband, dat is bedoeld voor...

Tubifast® Handschoenen met 2-Way Stretch®...
Tubifast® Handschoenen met 2-Way Stretch® Technologie

Tubifast handschoenen met 2-Way Stretch Technologie zijn ideaal...