EWMA: 13-15 mei in Londen

EWMA 2015 in London

mei 6 2015

Wij zijn gepassioneerd over wondzorg en weten dat u dat ook bent. Eén keer per jaar kunnen we samenkomen om kennis te delen en elkaar te ontmoeten op het jaarlijkse European Wound Management Association event. Dit jaar kijken we ernaar uit om u twee informatieve symposia aan te bieden, alsook een rust-en-relax ruimte op onze stand. 

Eerst en vooral zijn we trots om de lancering te delen van Exufiber®, een gelvormend vezelverband met de unieke, gepatenteerde Hydrolock® technologie. Daarnaast zullen we jullie een sneak preview geven van Mepilex® XT, een nieuw schuimverband met Safetac® technologie dat na de zomer in Benelux wordt gelanceerd. 

Om meer te ontdekken over de voordelen van deze verbanden zoals:

  • tijdsbesparing bij verbandwissels
  • minder verbandwissels
  • minder pijn en trauma voor de patiënt

en om hands-on demonstraties te zijn, kunt u onze stand bezoeken tijdens de open labsessies. 

Wij weten dat uw zorg verder strekt dan binnen de klinische omgeving en moedigen u aan om die zorg te delen. We bieden u twee manieren aan om dat met ons te doen in Londen: 

  • Deel uw ervaring: Deel met ons waarom u doet wat u doet en waarom u het graag doet. U kunt een getuigenis delen, uw beste tips en persoonlijke verhalen over uw ervaringen. Als dank ontvangt u van ons een cadeau.
  • Fiets voor DEBRA: Fiets met ons mee. Per kilometer, doneren we €5 aan DEBRA International charity.
  • Symposia buiten onze standactiviteiten: we bieden twee informatieve symposia aan om kennis en expertise te delen wat betreft exudaatbeheer en preventie van doorligwonden.

Onze kijk op viskeus exsudaat veranderen 
Clinici benadrukken dat viskeus exsudaat een veel voorkomende hindernis is voor de genezing, wat onvermijdelijk zal leiden tot implicaties wat betreft vertraagd klinisch resultaat en zodoende ook een toegenomen economische last. Emma Bond bespreekt de resultaten van een internationale enquête gemaakt in samenwerking met Wounds International, waar clinici uit 19 verschillende landen de probleemgebieden identificeerden rondom exsudaat met een hoge viscositeit en de belangrijkste doelstellingen om dat exsudaat te beheren. Dr. Jan Stryja stelt de bevindingen van een multigecentreerd klinisch onderzoek voor om de prestatie en veiligheid van een nieuw verband te evalueren dat zowel exsudaat met een hoge als een lage viscositeit beheert en tegelijkertijd pijn voor de patiënt en trauma voor de wond en de omliggende huid minimaliseert. 

Voorzitter
Professor Peter Vowden, Consultant Vasculair Chirurg bij Bradford Teaching Hospitals NHS Foundation Trust, Verenigd Koninkrijk

Sprekers 
Emma Bond, Vasculair Klinisch Verpleegkundig Specialist in Glan Clwyd Hospital, North Wales, Wereldwijde Statistieken: Het probleem definiëren

Dr Jan Stryja, Vasculair Chirurg in Hospital Podlesi, Trinec, Tsjechië
Klinisch onderzoek: Een nieuwe benadering 


Donderdag, 14 mei, 11:15 – 12:15 
Ruimte: Platinum 1-2


Satellietsymposia

Pressure Ulcer Prevention Pathway 
Een focus op de hiel

Het symposium zal zich focussen op het belang van het implementeren van nieuwe strategieën voor de preventie van doorligwonden die zijn gebaseerd op internationale klinische praktijkrichtlijnen en bewijs. Nieuw klinisch bewijs, richtlijnen om de patiëntenzorg te optimaliseren en wetenschappelijk onderzoek die de efficiëntie van profylactische verbanden voor de preventie van doorligwonden uitleggen, zullen worden besproken. 

Voorzitter 
Jacqui Fletcher, Directeur Klinische Strategie, Welsh Wound Innovation Centre

Sprekers
Professor Nick Santamaria, Universiteit van Melbourne & Royal Melbourne Hospital, Australië 
Nieuw Klinisch Bewijs – De klinische doeltreffendheid van meerlaagse silicone hielverbanden  

Professor Amit Gefen, Tel Aviv Universiteit, Tel Aviv, Israël 
Nieuw Wetenschappelijk Bewijs  – De biomechanische efficiëntie van verbanden bij de preventie van doorligwonden op de hiel 

Dr Joyce Black, Universiteit van Nebraska, VS
Nieuwe Internationale Richtlijn – Aanbevelingen vertalen naar de praktijk 

Woensdag, 13 mei, 15:30 – 16:30 
Ruimte: Platinum 1-2

We kijken er naar uit u te verwelkomen op EWMA 2015.