Wondzorg divisie

per Mölnlycke Health Care, juni 11 2014Gepost in: Wondzorg divisie

Huidreacties na radiotherapie komt voor bij 80-90% van borstkankerpatiënten1. De huidreacties variëren van milde roodheid tot blaarvorming met symptomen van pijn, branderigheid en jeuk. Dit kan een zeer negatieve impact hebben op het dagelijkse leven van de patiënt die al moet omgaan met het feit dat hij vastgesteld werd met kanker en ervoor behandeld wordt.

Een studie2 uitgevoerd in Nieuw-Zeeland toonde echter aan dat het gebruik van Mepitel Film, een dun transparant verband met Safetac® technologie van Mölnlycke Health Care, de ontwikkeling van vochtige desquamatie vóór, tijdens en na radiotherapie voorkomt en ook de ernst van andere huidreacties vermindert.

78 patiënten die behandeld werden met radiotherapie namen deel aan dit onderzoek. Het bestraalde huidgebied van iedere patiënt werd in twee helften verdeeld; de ene helft werd met Mepitel Film behandeld en de andere helft met een crème op waterbasis. Uit de studie bleek dat er geen blaarvorming of ernstige huidreacties waren op de huid die behandeld werd met Mepitel Film, terwijl dit wel het geval was bij 26% van de patiënten die behandeld werden met de crème op waterbasis. Bovendien waren de huidreacties die zich ontwikkelden onder Mepitel Film 92% minder ernstig dan bij behandeling met de crème.

Deze ondervindingen haalden zelfs het nieuws in Nieuw-Zeeland. Klik hier om het nieuwsartikel te bekijken.

Share this

meer van deze categorie

EPUAP 2015

Mölnlycke Health Care zal aanwezig zijn met een stand op het EPUAP congres dat dit jaar plaatsvindt...

WCS Congres

Op 24 en 25 november 2015 vindt het 15de tweedaagse congres van het WCS Kenniscentrum Wondzorg plaats. Het...

Bewezen preventie: webinar voor ‘Stop...

In het ziekenhuis ontstane aandoeningen zoals doorligwonden, zijn dure...

WCS congres

Het WCS congres nadert met rasse schreden. ‘Samen wijzer in wondzorg’ luidt het thema van dit jaar....

C.N.C. Wondcongres

Het C.N.C. Wondcongres vindt op 25 en 26 februari plaats. ‘Back to Basics’ luidt het thema van dit...