<p>Avance</p>

Avance

Pijn en stress minimaliseren voor een optimale genezing

Pijn en stress vertragen de genezing van wonden1. Dankzij verbanden met Safetac®  is Avance een wondbehandeling met negatieve druk dat helpt om onnodige pijn en trauma van de huid te voorkomen.

Mepiseal® is een flexibel, eenvoudig te gebruiken afdichtingsmiddel die zich naar de huid vormt, waardoor er een afdichting ontstaat die voorkomt dat exsudaat zich verspreidt.

Ideaal als u extra fixatie en afdichting nodig hebt, bijvoorbeeld in wondgebieden die moeilijk te verbinden zijn. Mepiseal hecht effectief en tegelijkertijd ontstaat er bij verwijdering geen stripping van de huid of pijn.

Avance Film met Safetac veroorzaakt minder huidreacties en pijn bij het verwijderen van het verband, waardoor de patiënt meer comfort ervaart.

Onnodige pijn voorkomen

Uit onderzoek blijkt dat de Safetac verbanden atraumatisch zijn en dat ze pijn bij patiënten en trauma bij moeilijk te behandelen wonden en het gebied rondom de wond effectief kunnen minimaliseren2.

Als Mepitel® wordt gebruikt als contactlaag tussen het schuim en het wondbed, neemt de ingroei van weefsel in het schuim af en wordt pijn bij het verwijderen van het verband geminimaliseerd.

Bij het gebruik van de Avance film met Safetac komen huidstripping en huidreacties minder vaak voor en is er minder pijn bij het verwijderen ervan.

Het Avance systeem met Safetac voorkomt onnodige pijn. Als de patiënt minder pijn heeft en de wond optimaal wordt afgedicht, is er meer therapietrouw bij de patiënt, een belangrijke factor bij een goede genezing.

Referenties

  1. Soon K et al. Pain-induced stress: a barrier to wound healing Wounds UK, 2006.
  2. Dykes PJ et al. Effect of adhesive dressings on the stratum corneum of the skin. Journal of Wound Care 2001;10(2):7-10
Share this

Avance – meer comfort voor de patiënt

Avance® verbandsets die Mepitel met Safetac® bevatten, maken het mogelijk om onnodige pijn bij wondbehandeling met negatieve druktherapie te...

Avance – service en ondersteuning

Mölnlycke Health Care biedt de eerste training, continue opleidingen en ondersteuning zodat Avance, waar nodig, beschikbaar is voor zorgverleners...