<p>Biogel operatiehandschoenen</p>

Biogel operatiehandschoenen

Biogel operatiehandschoenen

Wat zeggen de richtlijnen over het dragen van dubbele handschoenen?

Het Europese Biosafety Network geeft zeer duidelijke vereisten in hun “Toolkit for implementation of European Directive on Prevention from Sharps Injuries (Council Directive 2010/32/EU) in Member States” (europeanbiosafetynetwork/toolkit) als het gaat om het verkomen van prikaccidenten.

 Zo stellen ze dat risicoanalyses gemaakt moeten worden in situaties waar scherpe objecten gebruikt worden. Zo moet er per medische procedure gekeken worden naar twee punten: hoe groot is de kans dat er in dergelijke mate bloed vrij komt dat er een groot risico is op infectie én hoe groot is de kans dat een instrument in die situatie een wond kan veroorzaken bij de gezondheidswerker?

 Dit vat de European Biosafety Network in de volgende matrix samen:

European Biosafety Network matrix

 Bij het gebruik van “surgical devices” oftewel chirurgische instrumenten, stellen ze nog extra voorzorgsmaatregelen voor: het gebruik van dubbele handschoenen, vaccinatie tegen HBV en gedegen training en informatievoorziening voor de medewerkers. Dit geldt als het niet mogelijk is om andere beschermingsmiddelen te nemen en binnen chirurgie is de kans groot dat men zich kan snijden aan bijvoorbeeld een scalpel. Niet alle instrumenten in de operatiekamer hebben een beschermingsmechanisme, dus is het dragen van dubbele handschoenen één van de aanbevolen manieren voor artsen en verpleegkundigen om zich te beschermen op het OK, aldus de European Biosafety Network.

Klik hier voor meer informatie (European Biosafety Network):http://europeanbiosafetynetwork.eu/ 

Share this

Mölnlycke procedure trays

Ons assortiment van componenten wordt vervolledigd met een heel gamma veiligheidscomponenten die aan de EU Richtlijn voldoet. Dit gamma bevat onder andere inschuifbare...