Verminderen van de voorbereidingstijd

Voorbereidingstijd voor ingrepen met de helft verminderd1

De op maat gemaakte Mölnlycke® procedure trays worden zodanig samengesteld dat ze alle componenten voor eenmalig gebruik bevatten die nodig zijn voor een specifieke ingreep. De Mölnlycke procedure trays vervangen veel afzonderlijk verpakte items en kunnen zo aanzienlijke besparingen in tijd en kosten voor zowel grote als kleine ingrepen teweegbrengen. De voorbereidingstijd voor chirurgische ingrepen kan met meer dan de helft worden verkort ten opzichte van de traditionele voorbereiding van de OK1

Keuze uit meer dan 7.000 componenten van toonaangevende leveranciers maakt het gemakkelijk om trays samen te stellen die volledig voldoen aan uw behoeften.

Alle componenten en de verpakking zelf voldoen aan de strengste normen zodat de veiligheid van patiënt en personeel gewaarborgd wordt

Dit resulteert in een kortere doorlooptijd voor patiënten en minder overuren van het personeel

Bewezen effectiviteit in tijd, inspanningen en kosten

Aanzienlijke daling van de hoeveelheid afval

Minder verspilling door een minimaal aantal fouten bij het verzamelen van afzonderlijk verpakte producten2

Tijdsbesparingen tot 59% met op maat gemaakte Mölnlycke procedure trays1

NoImage

(mm:ss)

“Toename van het aantal operaties met 18% dankzij het gebruik van Mölnlycke procedure trays en het optimaliseren van processen. Het aantal overuren in de OK nam af en de veiligheid van de patiënten was verbeterd,” zegt Prof. Michael Greiling,
German Institute for Workflow Management in the Healthcare Service (IWiG).

Uit de voorlopige resultaten van een multicenter onderzoek in vijf ziekenhuizen in Europa blijkt dat er veel efficiënter wordt gewerkt dankzij het gebruik van op maat gemaakte Mölnlycke procedure trays.2

In een van de bestudeerde ziekenhuizen werden dat jaar 11 trays gebruikt voor in totaal 2.785 ingrepen. Dankzij de middelen die vrijkwamen door tijds- en kostenbesparingen en door de optimalisering van processen, konden 500 ingrepen meer worden uitgevoerd dan het vorige jaar. Dat is een stijging van 18%.

In een ander ziekenhuis steeg het aantal ingrepen met 37,5%, van 40 naar 55 per dag.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het German Institute for Workflow Management in the Health Care Service (IWiG) onder leiding van Professor Dr.rer.oec. Michael Greiling, 2009.

 

Versterkte en verbeterde veiligheidsnormen

Mölnlycke procedure trays verminderen het infectiegevaar.1 Wanneer minder verpakkingen geopend moeten worden, is het risico op steriliteitsfouten kleiner. Als patiënten minder lang in de operatiekamer moeten blijven, is de blootstellingstijd korter. Eén van de vijf op maat gemaakte proceduretrays die in Europa worden verkocht, is een Mölnlycke procedure tray.4 Mölnlycke procedure trays worden gebruikt voor meer dan 3,0 miljoen ingrepen per jaar.5 Alle Mölnlycke procedure tray producten voldoen aan de geldende kwaliteits- en wettelijke normen.

De trays worden volgens geavanceerde methoden samengesteld, die voldoen aan alle geldende normen en geavanceerde IT-controlesystemen om ervoor te zorgen dat het eindproduct volgens uw specificaties afgeleverd wordt.

 • De inhoud kan snel gecontroleerd worden dankzij duidelijke labels.
 • Afneembare labels voor gemakkelijke administratie.
 • Volledige traceerbaarheid in geval van recalls of veiligheidsmededelingen.

Onze totaaloplossing helpt u uw veiligheid en die van uw patiënten te verhogen, van de validering van componenten tot controles tijdens de productie, verpakking, etikettering en sterilisatie van het eindproduct. Verhoogde veiligheid geeft vertrouwen en helpt het personeel op zijn hoogste niveau te werken. Lees meer in 'Details' hieronder.

 1. Greiling, M. A multinational case study to evaluate and quantify time-saving by using custom procedure trays for operating room efficiency. Gegevens gepresenteerd bij de European Association of Hospital Managers September 2010 (poster).
 2. Customer reference program, 2009
 3. Het onderzoek werd uitgevoerd door het German Institute for Workflow Management in the Health Care Service (IWiG) onder leiding van Professor Dr.rer.oec. Michael Greiling, 2009.
 4. Marktgegevens, 2010
 5. Verkoopgegevens, 2011

Training en ondersteuning

Ons personeel staat tijdens de ontwerp- en implementatieprocessen aan uw zijde en geeft, afhankelijk van de behoeften, back-office en on-site ondersteuning.

Zij kunnen u helpen nieuwe mogelijkheden te vinden om tijd en geld te besparen - die u op uw beurt weer kunt toepassen om nog meer voordelen te verkrijgen.

 • Gespecialiseerd advies en ondersteuning: onze hiertoe opgeleide OK-verpleegkundigen geven ieder jaar meer dan 70.000 manuren on-site ondersteuning in Europese ziekenhuizen.
 • Overleg over het ontwerp van de trays, het zoeken naar de allerbeste oplossing om op de meest efficiënte manier in uw behoeften te voorzien.

 • Betrouwbare partner

  Mölnlycke Health Care neemt al meer dan 35 jaar het voortouw in de omschakeling van herbruikbare chirurgische afdekmaterialen en operatiejassen naar hun tegenhangers voor eenmalig gebruik. We hebben onze leiderspositie op de markt kunnen handhaven dankzij onze klantgerichte productontwikkeling, onze kwaliteitsproducten en ons onderlegde en goed geïnformeerde personeel.

  We spannen ons al lang in om de nadelige gevolgen voor het milieu tot een minimum te beperken, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie en veiligheid van onze producten en diensten. Een milieuvriendelijke werkwijze vormt een prioriteit, zowel binnen onze productie als in onze vestigingen over heel de wereld.

  Lees hier meer over de voordelen voor het milieu van O.R. efficiency

Share this

Ontdek meer

O.R. efficiency

Behandel meer patiënten door een efficiëntere zorg.