Skip to Main Content
Ik zoek naar

Mölnlycke verwerft M&J Airlaid Products A/S om haar kracht in wondzorg te versterken

Mölnlycke, een toonaangevend bedrijf in medische producten en oplossingen, is verheugd de overname van M&J Airlaid Products A/S ("M&J") aan te kondigen.

M&J is een Deens privébedrijf en producent van gespecialiseerde en hoogwaardige absorberende airlaid non-woven materialen. De airlaid-technologie van M&J is, samen met schuim en zachte siliconen, essentieel in de wondzorgproducten van Mölnlycke. De jaaromzet van M&J in 2017 bedroeg 10 miljoen Euro. De overname ondersteunt de groeiambities van Mölnlycke en voegt cruciale R&D-capaciteiten toe aan een reeds sterke productpijplijn en een steeds meer gedifferentieerde productportfolio.

Door de overname zullen M&J en zijn werknemers integraal onderdeel uitmaken van Mölnlycke. De overname zal de leveringszekerheid van het airlaid materiaal verbeteren. Dat is essentieel bij de productie van geavanceerde wondzorgverbanden en zal helpen bij de groei van de wondzorgactiviteiten door innovatie en productontwikkeling in bestaande en toekomstige producten te versnellen. Beide partijen zijn overeengekomen om de overnameprijs vertrouwelijk te houden.

Richard Twomey, CEO van Mölnlycke, reageert:

'We zijn erg blij om M&J te mogen verwelkomen in de Mölnlycke-familie. Onze samenwerking gaat al enkele decennia terug en is dus een natuurlijke bundeling van krachten. Dit is volledig in lijn met waar we als bedrijf naartoe willen. De sterke R&D-capaciteiten van M&J in combinatie met onze kennis over het eindproduct zullen ons helpen onze positie binnen de geavanceerde wondzorgindustrie verder te verbeteren.'

Jens Ole Brøchner, CEO van M&J, reageert:

'Ik nodig Mölnlycke, een reeds jarenlange klant en partner van M&J, uit om voor ons erfgoed te zorgen. Dankzij de operationele en strategische synergieën kunnen producten van hoge kwaliteit nog sneller op de markt worden gebracht en ik kijk uit naar het aanhoudende succes onder de nieuwe eigendomsstructuur. '

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Jenny Johansson, Global Manager Corporate Communications
+46 (0) 739 412923

Delen op social media

Neem contact op
Kies markt 

Kies uw markt