Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2

Over de hele wereld staan de zorgsector en -professionals onder druk om betere zorg te leveren, aan meer mensen, voor een betere prijs-kwaliteitverhouding. Ze hebben innovatieve oplossingen nodig waarop ze kunnen vertrouwen. Dat is waar wij kunnen helpen. We nemen al sinds 1849 het voortouw in verandering en zijn pioniers op het gebied van radicale innovatie die de levenskwaliteit van patiënten en degenen die voor hen zorgen verbetert en tegelijkertijd de impact van de gezondheidszorg op het milieu vermindert. We bieden doeltreffende oplossingen en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te verbeteren. Mölnlycke richt zich op wondzorg en chirurgische ingrepen en is georganiseerd in vier divisies: Wondzorg, Oplossingen voor het OK, Handschoenen en Antiseptica.

Wondzorg is onze grootste divisie met 59% van de totale omzet (cijfers 2023).

hidden1hidden2

Cijfers voor 2023

 

1.924

omzet (miljoen EUR)

545

EBITDA (miljoen EUR)

8.427

medewerkers

14

productievestigingen

39

commerciële vestigingen

100

landen waar Mölnlycke aanwezig is

hidden1hidden2
Geschiedenis en eigendom

Hoewel we een internationaal bedrijf zijn, is ons hoofdkantoor nog steeds in Göteborg – op korte afstand van de stad Mölnlycke (uitgesproken als 'Mon-licka'), de plaats waar de onderneming in 1849 werd opgericht en waaraan bedrijf haar naam ontleent. 

Wij zijn eigendom van Patricia Industries, een onderdeel van Investor AB, genoteerd op NASDAQ OMX Stockholm en een betrokken eigenaar van kwalitatieve, wereldwijde bedrijven, die in 1916 werd opgericht door de familie Wallenberg.

Onze geschiedenis

We hebben wereldwijd de beste mensen in dienst

Onze 8.427 medewerkers werken over de hele wereld, van ons hoofdkantoor in Zweden tot onze 14 productievestigingen - gevestigd in België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Maleisië, Thailand, het VK en de VS - en onze verkoopkantoren.

Verkoopkantoren

Neem contact op