Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Totale tijdsbesparing op jaarbasis na invoering van Mölnlycke procedure trays in Duitsland
Resultaten

Uit de resultaten van de studie blijkt dat na de introductie van Mölnlycke® procedure trays, de tijdsbesparingen in het proces voor single-use materiaal tussen de 40% en 59% lagen in de deelnemende ziekenhuizen.

Tabel 1: Samenvatting van de tijdsbesparingen

Ziekenhuis Aantal gebruikte Mölnlycke® procedure trays Aantal ingrepen per jaar Totale tijdsbesparing (uren) Totale tijdsbesparing (%) Tijdsbesparing bij voorbereiden/opruimen (%)
Frankrijk 3 4199 2699 59 55
Zweden 12 3005 2047 59 48
Duitsland 11 2785 1060 40 40
hidden1hidden2
hidden1hidden2

De omvang van de tijdsbesparingen hangt af van diverse factoren, waaronder het aantal verschillende Mölnlycke® procedure trays dat gebruikt wordt, het aantal componenten per tray en het aantal ingrepen dat met trays wordt uitgevoerd. De grootste tijdsbesparingen werden gemeten bij het voorbereiden en opruimen van de operatieruimte, maar ook in andere processtappen werd tijd bespaard.

De vrijgekomen tijd werd op verschillende manieren ingevuld, afhankelijk van de individuele doelstellingen van het ziekenhuis, bijvoorbeeld:

  • uitvoeren van extra chirurgische ingrepen, zodat patiënten eerder behandeld konden worden.
    • in het Franse ziekenhuis werden 37% meer chirurgische ingrepen uitgevoerd na de invoering.
    • in het Duitse ziekenhuis nam het aantal ingrepen met 18% per jaar toe.
  • training van personeel.
hidden1hidden2
Conclusies

De resultaten van deze casestudies tonen aan dat er significante tijdsbesparingen (40-55%) kunnen worden gerealiseerd door op maat gemaakte procedure trays van Mölnlycke voor chirurgische ingrepen te implementeren in de operatiekamer. De vrijgekomen tijd maakt het mogelijk om extra chirurgische ingrepen uit te voeren. Het financiële effect hiervan is materie voor verder onderzoek.

'Referenties'

Neem contact op