Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2

Mölnlycke en Investor

In 2007 werd Mölnlycke overgenomen door Investor en werd het de grootste volledig beheerde dochteronderneming binnen Patricia Industries. Aangezien Patricia Industries en Investor hun investeringen op lange termijn benaderen, wordt Mölnlycke geleid door het doel om op termijn duurzame waarde te creëren.

De bestuursleden van Investor in de Raad van Bestuur van Mölnlycke zijn Christiaan Cederholm (bestuurslid) en Jenny Ashman Haquinius (plaatsvervangend bestuurslid).

Geschiedenis en eigendom van Investor AB

De familie Wallenberg zet zich actief in voor het bedrijfsleven en de wetenschap in Zweden sinds het midden van de jaren 1850, toen André Oscar Wallenberg de Enskilda Bank in Stockholm oprichtte. In 1916 werd Investor AB opgericht om de industriële participaties van de bank te beheren. Sindsdien heeft Investor AB zich ontwikkeld tot een actieve en verantwoordelijke lange termijn eigenaar van topbedrijven.

Wallenberg Foundations, opgericht door de familie in 1917 om belangrijk wetenschappelijk en academisch onderzoek te financieren, is de grootste aandeelhouder van Investor.

De Wallenberg Foundations is de verzamelnaam voor de publieke en private stichtingen die zijn opgericht door de familie Wallenberg of ter nagedachtenis aan familieleden. De stichtingen verstrekken fondsen aan vooraanstaande onderzoekers, onderzoeksprojecten en onderwijs dat bevorderlijk is voor Zweden, en hebben sinds 1917 bijna 42 miljard Zweedse kronen toegekend - 11,4 miljard in de afgelopen vijf jaar.

hidden1hidden2
Jacob and Marcus Wallenberg"Van het oude overgaan naar wat komen gaat, is de enige traditie die het waard is om te behouden."

Marcus Wallenberg (1899-1982) 

 

Dit motto is afkomstig uit een brief van Marcus Wallenberg (1899-1982) aan zijn broer Jacob Wallenberg (1892-1980), waarin hij toelichting gaf op de verkoop van het spoorwegbedrijf van de familie en nieuwe investeringen in de luchtvaart. Deze leidraad geldt nog steeds voor de werkwijze van Investor.

Neem contact op