Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Aangepast van Hauser 1987*
Geen zuurstof - geen genezing

Chronische wonden hebben een gemeenschappelijke uitdaging: een tekort aan zuurstof dat de wonde bereikt. Wondgenezing vereist grote hoeveelheden zuurstof,  en de genezing wordt vertraagd wanneer er onvoldoende zuurstof in de wonde aanwezig is. Een aanhoudend zuurstoftekort op weefselniveau - een van de obstakels voor de genezing van chronische wonden - wordt hypoxie genoemd.

Patiënten met chronische wonden, zoals decubitus, diabetes voetulcera en veneuze beenulcera lijden aan onderliggende aandoeningen die het vermogen van het lichaam om zuurstof naar de wonde te transporteren beïnvloeden. De situatie wordt verergerd door een combinatie van een verminderde bloeddoorstroming in het wondgebied, als gevolg van onderliggende ziekten zoals diabetes of chronische veneuze insufficiëntie, en minder efficiënte genezing omdat het wondgenezingsproces meer zuurstof verbruikt.

*Hauser CJ. Tissue salvage by mapping of skin surface transcutaneous oxygen tension index. Archives of surgery (Chicago, Ill : 1960) 1987; 122(10): 1128-30.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Granulox: evidence-based oxygenatie

Onderzoek bevestigt de doeltreffendheid van wondoxygenatie door vergemakkelijkte diffusie. Een expertengroep van EWMA heeft de verschillende beschikbare behandelingsopties voor de behandeling van niet-genezende wonden onderzocht en stelt dat topische zuurstoftherapie een versnelde genezing biedt met een hoge mate van toegankelijkheid en gebruiksgemak, zelfs voor thuisgebruik door de patiënt.

Klinische studies tonen aan dat het gebruik van Granulox hemoglobinespray leidt tot een kortere genezingstijd, minder pijnscores en algemene kostenbesparingen voor zorgverleners in vergelijking met de standaardzorg.

  • Dubbel zo veel chronische wonden genezen na 8-16 weken vergeleken met de standaardzorg
  • De genezingstijd van diabetische voetulcera is 50% korter dan bij de standaardzorg   
  • Meer dan 70% van de patiënten hadden na vier weken een lagere gemiddelde pijnscore dan met de standaardzorg voor chronische wonden
  • 99% minder fibrinebeslag na 4 weken vergeleken met 33% bij de standaardzorg  

 

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Gerelateerde Mölnlycke-producten

hidden1hidden2

'Referenties'

Neem contact op